Korting op koffie to go met je eigen beker

Steeds meer koffiezaakjes op stations (en daarbuiten) doen mee aan de duurzame trend: neem je eigen beker mee en krijg korting op je koffie to go. Een heel mooie ontwikkeling volgens ons. Goed voor bedrijven, goed voor jouw portemonnee en helemaal goed voor ons milieu. Wij gaan graag in op dat laatste. 

Volgens data van de NS in 2018* worden er jaarlijks 30 miljoen warme drankjes op stations gedronken. Dit aantal zal alleen maar stijgen. Deze stationsdrankjes worden veelal in wegwerpbekers meegenomen. Uit eigen ervaring weten we dat het zelfs erg lastig is om een stationscafé te vinden is waar je je drankje in een mok of glas krijgt. Logisch, de doorloop is zo groot dat dit nooit bij te benen is met een vaatwasser. En maar weinig reizigers hebben de tijd om even te zitten voor hun koffie. Zo worden we dus allemaal opgescheept met afval. 

De koffiezaakjes op stations doen hun best om hun wegwerpbekers wel zo mooi mogelijk te maken: een duurzame papieren look en mooie bedrukking maakt mensen al snel blij. Toch is het afval, wat binnen een paar minuten na aanschaf weer in de prullenbak beland. Zonde!

Een mooi initiatief dus, reizigers extra motiveren om hun eigen beker mee te nemen. Veel stationswinkels geven al 25 cent korting op hun koffie als ze het in jouw beker mogen doen. En de actie blijft doorgaan. Ook nu voert de NS weer een duurzaamheidscampagne waar de korting met je eigen beker een onderdeel van is. Misschien heb jij ze ook al gezien, de blauwe borden met 'weetjes over het station'.

Formaten koffie to go op het station

Goed, dan nemen we toch een eigen koffie to go beker mee. Maar welke? Alle koffiezaakjes op het station hebben hun eigen formaten koffie to go bekers. Wij maken het je graag makkelijk en hebben de koffiebeker maatjes van de bekendste zaakjes op een rij gezet.

Espresso Normaal Groot Extra groot
AH to go 100ml 390ml
Brood zaak 100ml 240ml 300ml
Julia's 100ml 190ml 300ml
Kiosk 100ml 240ml 300ml
LEON 240ml 390ml
Starbucks 354 ml 473 ml 591 ml

Heb jij een aanvulling op deze lijst? Laat het ons weten.

De espresso bekers blijken allemaal 100ml te kunnen bevatten en de grote formaten liggen redelijk dicht bij elkaar. Voor de normale formaatjes koffie to go heeft Jullia's een kleinere maat, dit is meer een doppio (dubbele espresso) maat.

Starbucks is, niet geheel onverwacht, een uitschieter met grotere inhoudsmaten. 

De beste koffiebeker voor jouw koffie to go in de trein

Voor het meenemen van deze koffie in een eigen beker zijn twee dingen van belang: de koffie moet passen in je beker en de beker moet makkelijk mee te nemen zijn. Hij moet bijvoorbeeld niet morsen terwijl je naar je trein loopt.

Onze Joco cups zijn perfect in deze situatie. Deze glazen to go bekers hebben een siliconen band waardoor de beker niet te heet is in je handen en een desksel die er voor zorgt dat je inderdaad niet morst en je koffie blijft wat langer warm. Ze zijn ook nog eens enorm gaaf, zo loop je vol trots met je eigen beker de stationshal door. De koffie to go bekers van Joco zijn er in alle standaard barista maten.

Voor een normaal formaat hebben we de Joco beker van 354ml, zelfs groot genoeg voor de starbucks 'Tall' koffie. De grotere koffies passen precies in de 473ml beker van Joco, ook voor Starbucks 'Grande'.

Bekijk al onze Joco cups

Hebben wij niet de Joco cup in de kleur en maat die jij zou willen? Neem dan contact met ons op dan proberen wij hem voor jou te regelen.

 

* Bron: NS nieuws

Onze favorieten