Hoe houd ik mijn thermosfles schoon?

Hergebruik is heel goed voor de wereld. Je wilt je mooie thermosbeker of thermosfles dus zo vaak en zo lang mogenlijk gebruiken. Dan is het belangrijk dat je hem na ieder gebruik schoon en droog maakt, wanneer je hem niet direct weer gebruikt. Doe dit het liefst met de hand, zo blijft hij langer mooi. Dat is zeker voor RVS het geval. Over het algemeen is handwas ook milieuvriendelijker dan de vaatwasser dus dat komt helemaal mooi uit.

Heb jij een thermosfles met een brede opening zoals onze Tulper tumbler dan is het schoonmaken redelijk eenvoudig. Een thermos met een flessenhals is iets minder makkelijk. Voor thermosfles kun je wel een flessenborstel gebruiken.

Zo maak je je thermosfles na ieder gebruik schoon:

  1. Doe een druppel afwasmiddel in je fles of beker en vul met water.
  2. Gebruik voor het wassen een (flessen)bostel.
  3. Spoel af met warm water
  4. Droog met een doek.

Draai de dop er het liefst niet op als je de fles wegzet, zo kan er lucht bij komen en kan hij verder drogen. Dit verkleint de kans op bacteriën.

Soms is een grondigere schoonmaak nodig. Gebruik dan een beetje soda:

  1. Doe de soda met wat water in de fles.
  2. Doe de deksel er op en schut even.
  3. Laat nu een tijdje (halfuur) staan.
  4. Spoel met een beetje azijn.
  5. Spoel daarna goed af met koud water.

Smaakt jouw fles vies of is de azijn blijven hangen? Vul je fles dan met water met citroensap. De citroen ontvet, desinfecteerd en neutraliseerd de geur. Een echte schoonmaakheld dus! Schut weer even goed en laat een halfuurtje staan.

Zo, nu kun jij nog langer doen met je thermosfles of beker.

Geniet er van!

Liefs Marielle